Over deze campagne

Zwijgen is zilver, showen is goud. Toon wie je bent! Zorg dat mensen weten dat jullie eenheid bestaat. Geen betere manier om leiding en leden te werven dan te tonen wie jullie echt zijn, en waarom jullie keer op keer zo veel plezier hebben met elkaar. Maar het moet niet allemaal leiding- en ledenwerving zijn wat de klok slaat. Deze campagne is er ook om eens simpelweg trots te kunnen zijn om wie jullie zijn en wat jullie doen. “Wij zijn van FOS Open Scouting, en da’s heel duidelijk. Want die scouts is een deel van wie we zijn!”

De campagne “FOS Open Scouting da’s duidelijk” is DIY. Do It Yourself, wil dat zeggen. De federatie geeft jouw eenheid de blokkendoos, maar jullie bouwen zelf de campagne die jullie willen. Een grootse ledenwervingscampagne? Een manier om de buurt te laten weten dat jullie geen stelletje ongeregeld zijn? Een antwoord op het nijpend leidingstekort? Een campagne om jullie 80-jarig bestaan te vieren? … De onderdelen van deze campagne komen handig van pas.

Deze campagne bestaat uit een aantal onderdelen, waar jullie zelf mee aan de slag kunnen:

• Lidbandjes
    Elk lid van FOS Open Scouting kan dat voortaan 365 dagen in het jaar, 7 dagen in de week, 24 uur op 24 tonen met zijn of haar ledenbandjes. Een ledenbandje om te tonen dat jij er in 2011-2012 helemaal bij hoort. Klasgenoten, vrienden, buren of wildvreemden in de straat, misschien gaan zij zich wel eens afvragen wat FOS Open Scouting dan wel is. En is er misschien ook een plaatsje voor hen?

Elke eenheidsleid(st)er krijgt een pakket ledenbandjes. Meer uitleg bij je EL!

• Ronde bordjes
    Elke eenheid ontvangt één of meerdere ronde bordjes. Aan de ene zijde vind je een FOS-logo, de andere zwarte zijde is beschrijfbaar met krijt. We dagen elke eenheid uit om met haar leden op de foto te gaan. De enige vraag die we stellen is “Waarom ben jij bij de scouts?”. De kinderen of jonge gasten op de foto schrijven met krijt op waarom zij week na week terug blijven komen, en gaan goedlachs op de foto. Let wel goed op dat de boodschappen binnen de waarden van FOS Open Scouting liggen. Het is bijvoorbeeld niet te bedoeling om uit te halen naar andere jeugdbewegingen. Elke foto die niet past binnen het plaatje van FOS Open Scouting zullen verwijderd worden.

• Deze campagnewebsite www.dasduidelijk.be
    Op deze website vind je een woordje uitleg over de hele campagne. Maar het belangrijkste deel is het DOE-gedeelte.

• Foto’s Uploaden & delen
      Laad je eenheidsfoto’s op, zodat andere Fossers kunnen zien waarom jouw leden keifier zijn. Deze foto’s kan je meteen delen en wijd verspreiden langs allerlei online social media. Je eigen kleine virale campagne. Geen betere reclame dan de woorden van je grootste fans!

• Affiche maken
      Reclame maken, allemaal goed en wel, maar wie gaat de affiche maken om dit te doen. Niet elke eenheid heeft een ontwerper lopen die een affiche uit zijn mouw schudt. Op deze website vind je een compleet sjabloon, waarmee je een pracht van een affiche maakt! Je bestelt dit alles bij een drukker, en klaar is kees!

• Ouderbrochure
    Ouders hebben veel vragen. En hoewel de eenheid alle antwoorden heeft, raakt die info niet altijd tot in de uithoek van het verste ouderoor. Daarom besloot de federatie de ouders van een aantal zaken zelf op de hoogte te brengen. Veiligheid, het uniform, het engagement van de leidingsploeg, etc. Het zijn onderwerpen die worden aangesneden in de kleine folder. In 2011 krijgen alle ouders van leden & leiding deze folder opgestuurd (1 folder per gezin). Vanaf 2012 krijgen enkel de nieuwkomers de plooifolder in de bus.

Maak je eigen affiche!