Stap 1: Maak een foto met een rond bordje

Elke eenheid heeft (vermoedelijk via de eenheidsleid(st)er) een rond bordje ontvangen. Als dit niet zo is, neem dan contact op met communicatie@fos.be of bel 09 245 45 86 en vraag naar Sarah.

Neem een aantal geweldige foto’s van je leden / leid(st)ers / volledig eenheid / … met het bordje in de hand. Op het bordje schrijven jullie klaar en duidelijk waarom jullie bij de scouts zitten en waarom jullie elke week terugkomen. Zorg dat deze reden buitenstaanders aanspreekt. ‘Kampen bouwen in het bos’ spreekt bvb. meer tot de verbeelding dan ‘sjorren’.

Tips voor de foto zelf

•  Zorg dat de personen centraal op de foto staan.
  • Een rustige achtergrond of een achtergrond die wat flou is, werkt het best.
  •  Laat de foto bij voorkeur nemen door iemand die ‘iets’ van fotografie kent.
  • De foto die je neemt bepaalt het beeld dat mensen straks krijgen van je eenheid. Verzorg daarom de achtergrond, het uniform, de boodschap, etc.
  • Deze foto is reclame voor jouw eenheid. Zorg dan ook dat je eenheid duidelijk herkenbaar in de foto zit, door bvb. je uniform of eenheids-pull plus das aan te trekken.
  •  Laat de foto eens zien aan een buitenstaander. Misschien heeft hij/zij een verrassend heldere kijk op de foto.

Technische richtlijnen

• Het formaat van de affiches is A3. Zorg dus dat je foto voldoende groot is.
  • Zorg 300 pixels per inch (=ppi). Dit wordt ook wel vaak (foutief) DPI genoemd.

Ga verder naar stap 2

Lachen met vrienden